Piparmintun eteerinen öljy 5 ml

5,99 €
Sisältää alv:n
Määrä

Tuoreen ja raikkaan mintun aromin ansiosta tämä eteerinen öljy on usein hammastahnan ainesosaluettelossa antaen sille makua. Sitä lisätään myös erilaisiin lääkkeisiin. Piparminttu on yleisimpiä lääkkeitä ruoansulatuskanavan häiriöiden hoitoon. Sillä on positiivinen vaikutus maksaan, mahaan ja suolistoon. Kouristuksia estävien eteeristen öljyjen ansiosta tämä öljy auttaa ripulista, ruoansulatushäiriöistä, oksentelusta ja vatsakivuista kärsiviä. Piparminttuöljy, etenkin yhdessä laventeliöljyn kanssa, auttaa toipumaan kylmästä tai flunssasta. Öljyn lämmittävät ja stimuloivat ominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä, jos sitä käytetään flunssan alkuvaiheessa aivastelua, vuotavaa nenää ja kuumetta edeltäviä vilunväristyksiä ja turvotusta vastaan.

Sen miellyttävä aromi ja hikeä stimuloivat ominaisuudet tekevät öljystä sopivan käytettäväksi saunassa (2-3 tippaa kauhalliseen lämmintä vettä). Voidaan käyttää myös kylpyyn. (Sekoita eteerinen öljy kylpyveteen lisänä pieni määrä kasviöljyä, maitoa tai maitojauhetta, sekoita vesi hyvin ja sulje kylpyhuoneen ovi, jotta aromi ei leviä. Käytä korkeintaan 3 tippaa. Älä kylve, jos sinulla on kuumetta). Kylmät piparminttu, tai piparminttu- ja laventeliöljy kompressit, jotka on levitetty otsalle, lievittävät päänsärkyä ja joitakin migreenejä (kompressit ovat tehokkaimpia, kun ne levitetään heti kun tunnet kivun alkamisen). Öljy stimuloi aivotoimintaa ja ajatuksen selkeyttä, tunnet olosi valppaaksi, älykkääksi ja valmiiksi ajatteluun.

Kun sitä käytetään höyryhengityksiin, piparmintun eteerinen öljy puhdistaa nenän kanavat ja poskiontelot. Höyrytys hoitoja suositellaan myös ihon puhdistamiseksi, etenkin aknesta kärsiville. Piparminttuöljyllä on lempeä antiseptinen vaikutus, joka estää bakteerien lisääntymisen ihon pinnalla.

Öljy voi toimia myös hyönteiskarkotteena - se karkottaa kärpäsiä ja hyttysiä. Voidaan käyttää myös yhdessä muiden öljyjen kanssa: laventeli, eukalyptus, rosmariini, sitruuna. Vältä piparminttuöljyn käyttöä iltaisin, koska se pitää sinut hereillä.

Sopii yli 3-vuotiaille lapsille, ei sovellu raskaana oleville tai imettäville naisille eikä homeopaattisia lääkkeitä käyttäville.

Luo AromaAir-tili

Onko sinulla jo tili?
Kirjaudu sisään Tai Nollaa salasana